Kandidaat LN verstuurt ongevraagde reclame

“Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Low Profile, High Performance, dat is mijn stijl”, schrijft Dimp Nelemans op de site van Leefbaar Nederland.

In haar internetactiviteiten opereert Nelemans echter alles behalve ‘low profile’. 623 internetters ontvingen vanochtend een e-mail van het kandidaat Tweede-Kamerlid voor het district Tilburg. De adressen stonden in het cc-veld, zodat alle ontvangers konden zien welke mensen het e-mailbericht nog meer hadden ontvangen.

Een van de ontvangers is niet te spreken over de ‘spam’. “Misschien is deze dame uit op leesbaar Nederland, maar aangezien ik niet heb ingetekend op deze nieuwsbrief en ik ook vele gerenommeerde antiekhandelaren zie staan op de lijst, vermoed ik dat iemand zijn/haar gehele adresboek heeft gebruikt voor de adressering.”

Nelemans nodigt de ontvangers uit om haar site te bezoeken en mee te doen aan haar ‘politiek forum’. Deze week behandelt ze het onderwerp veiligheid. Na een litanie over allerlei onveilige situaties, besluit ze het bericht met ‘ Ik voel me veilig; jij voelt je veilig; wij voelen ons veilig’.

Dat Nelemans ongevraagde e-mail verstuurt is op zijn minst opmerkelijk te noemen. LN-medewerkster Haitske van de Linde stelde in januari in Net Magazine nog voor om spammers ‘vast [te] binden en dwingen naar schlagermuziek te luisteren’.