Google: Camiel Eurling is een gladjakker

Eurlings is waarschijnlijk de bekendste Europese lijsttrekker, maar dat is niet omdat hij bij iedereen even populair is. Bij sommige kiezers lijkt hij dezelfde uitwerking te hebben als een rode lap op een stier.

De gevolgen van Eurlings’ impopulariteit bij een deel van het electoraat, zijn inmiddels ook doorgedrongen tot Google. Wie bij de zoekmachine op ‘gladjakker‘ zoekt, krijgt als eerste resultaat de site van Eurlings voorgeschoteld.

De Limburgse christen-democraat is niet de eerste CDA’er die wordt gekoppeld aan een opmerkelijke zoekopdracht. Eerder kwam de biografie van premier Jan-Peter Balkenende door een gecoördineerde actie van webloggers al terecht op de eerste plaats bij de zoekterm ‘raar kapsel’.

Broer

Ook was Eurlings afgelopen vrijdag het onderwerp van de Foto Fuck Vrijdag, de wekelijkse fotomanipulatiewedstrijd van Retecool. Bij fotomanipulaties wordt onder meer de draak gestoken met Eurlings’ hagelwitte tanden.

Een van de afbeeldingen van Retecool – waarbij het hoofd van Eurlings verandert in dat van Balkenende – haalde maandag RTL Z.

Het nieuwsprogramma van RTL 5 confronteerde Eurlings tijdens een interview met de foto. De Limburgse CDA’er zei in een reactie te zijn geschrokken van de gemanipuleerde foto. “Met die bril lijk ik net mijn broer.”