Gestolen Dutroux-documenten te koop

België heeft daarom een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Nicolas. De Brusselse onderzoeksrechter Jacques Pignolet claimt dat Nicolas het 1300 pagina’s tellende dossier heeft gestolen, zo meldt de Belgische krant De Standaard.

Nicolas biedt het document via zijn in Madagascar geregistreerde site L’investigateur aan voor 30 euro. Wie het document wil lezen, moet dat bedrag eerst betalen om aan een loginnaam en wachtwoord te komen.

Volgens Nicolas heeft een van de onderzoekers van de zaak het document ontvreemd. De Belgische justitie zou proberen het document verborgen te houden voor het publiek, zo meldde Nicolas dinsdag in een persbericht.

Nicolas is een omstreden journalist die vanuit Luxemburg België geregeld bestookt met ‘onthullingen’. In 2000 publiceerde hij in zijn maandblad een lijst met vermeende pedofielen. Bij nadere bestudering bleek weinig van de lijst te kloppen.

In zijn boek ‘Dossier pédophilie, scandale de l’affaire Dutroux’ beschuldigde Nicolas koning Albert II van deelname aan orgieën met minderjarige meisjes. Op last van het Belgische hof moest de uitgever een rechtzetting in het boek plaatsen.