Geldboete voor hacker Kimble

Schmitz, ook wel bekend onder de naam ‘Kimble‘, werd schuldig bevonden aan handel met voorkennis, zo meldt persbureau Reuters. Schmitz, die in het verleden onder meer in Letsbuyit.com investeerde, kocht aandelen voor 375.000 euro, om ze kort daarna voor 1,5 miljoen euro te verkopen.

De voormalige hacker werd in januari van dit jaar in Thailand gearresteerd. Hij was daar naar eigen zeggen naartoe gevlucht, omdat hij in Duitsland te weinig respect zou krijgen. Bovendien zou hij op de hielen worden gezeten door schuldeisers en zou hij doodsbedreigingen hebben ontvangen.

De corpulente Duitser was al langer omstreden. Hij koketteerde met zijn – al dan niet verzonnen – verleden als hacker. Na de terreuraanslagen van 11 september richtte hij een hackergroep op (YIHAT: Young Intelligent Hackers Against Terrorism) die wereldwijd een einde moest maken aan de internetactiviteiten van terroristen. Ook beloofde hij 10 miljoen dollar aan degene die Osama bin Laden gevangen zou nemen.

In oktober loofde hij een beloning van 10.000 dollar uit voor wie hem informatie kon verschaffen over de ware identiteit van Fluffy Bunny, een Engels-Nederlandse hackersgroep die met enige regelmaat Schmitz’ – blijkbaar niet al te best beschermde – site bekladde.