Geert Wilders mag weer nieuwe vrienden maken op Hyves

“Slecht nieuws, je hebt te veel vrienden! Hierdoor wordt Hyves trager voor jou, en ook voor anderen”, aldus een mail die Geert Wilders van Hyves ontving. Wilders had volgens Hyves het maximumaantal vrienden (15.000) bereikt.

Via zijn Hyves-weblog riep Wilders zijn ‘vrienden’ vervolgens op om het adres leden@hyves.nl te bestoken met mails. “Op mijn verzoek aan Hyves om meer vrienden dan 15.000 toe te laten heeft Hyves helaas nog niet gereageerd”, aldus Wilders.

De mails lijken weinig uit te halen, want maandagmorgen stond Wilders nog steeds op bijna 15.000 vrienden. Een telefoontje naar Hyves biedt wel uitkomst. “We gaan het account van Wilders zo upgraden zodat hij tot 25.000 vrienden kan toevoegen”, aldus een medewerkster van Hyves tegenover Webwereld.

Voor bekende Nederlanders en politici hanteert Hyves speciale regels waardoor ze duizenden vrienden kunnen toevoegen. Normaal bestaat er een limiet van 400 vrienden. Andere politieke kopstukken zoals Jan-Peter Balkenende (64.910) en Wouter Bos (30.281) hebben vooralsnog aanmerkelijk meer Hyves-vrienden dan de PVV-voorman.