Geen vertraging na afsluiten KPNQwest

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het internetknooppunt van Nederland, besloot KPNQwest woensdag af te sluiten, omdat de curatoren niet met geld over de brug kwamen. Maandag hadden de curatoren nog toegezegd om de AMS-IX te betalen, maar dat bleek een loze belofte.

Het internetverkeer leek woensdagmiddag geen hinder te ondervinden van de afsluiting. Op de grafiek van de AMS-IX, waarin het totale internetverkeer van alle bij de AMS-IX aangesloten bedrijven wordt bijgehouden, waren na twaalf uur – het moment waarop KPNQwest werd afgesloten – geen bijzondere verschuivingen te zien.

Het lijkt er op dat de meeste klanten van KPNQwest al eerder eieren voor hun geld hebben gekozen en zijn overgestapt op andere aanbieders. Zo kondigde UPC, dat voor zijn internetdienst Chello gebruikmaakte van het netwerk van KPNQwest, al meteen na het bekendworden van het faillissement van KPNQwest aan dat het op zoek ging naar alternatieven.

In de Volkskrant zegt Jos van der Klauw van KPNQwest dat het netwerkbedrijf ‘andere routes’ heeft gevonden om het netwerk alsnog in de lucht te houden.