Geen ontslagen bij internetproviders KPN

“Er zijn geen directe gevolgen voor Planet Internet, XS4ALL en onze andere internetaanbieders”, aldus Michel Hueber, woordvoerder bij KPN. KPN kondigde donderdag aan dat er 4.800 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen bij het bedrijf.

XS4ALL maakt winst, maar voor de Planet Media Group (waarin Planet Internet en Het Net zijn ondergebracht) geldt dat niet. Het onlangs ingevoerde abonnementensysteem van Het Net zou er wel toe moeten bijdragen dat ook de Planet Media Group zwarte cijfers gaat schrijven.

Het Net introduceerde eind september twee nieuwe abonnementsvormen: Het Net Standaard en Het Net Regelmatig. Beide maken gebruik van het speciale 06760-inbelnummer voor internet dat door KPN is ingesteld. Onderzoek van WebWereld wees uit dat abonnees van Het Net in de nieuwe situatie duurder uitzijn.

Volgens Hueber dragen de winst van XS4ALL en de gunstige vooruitzichten voor de Planet Media Group eraan bij dat er bij de internetaanbieders geen ontslagen vallen. “Dat speelt zeker mee.”

Er zullen wel banen verdwijnen bij KPN Telecommerce, de afdeling van KPN waarin de internetactiviteiten van KPN zijn ondergebracht. Het gaat daarbij naast de Planet Media Group om bedrijven als SNT, Travel Planet, Planet Internet Belgiƫ en Directory Services (verantwoordelijk voor de telefoongidsen).

Volgens Hueber verdwijnen bij KPN Telecommerce echter alleen ‘staffuncties’.