Frontaal Naakt verwijdert artikelen over Vodafone

Weblogger Peter Breedveld van Frontaal Naakt heeft de naam van een medewerkster van Vodafone van zijn site verwijderd. Vodafone zet de rechtszaak hierover gewoon door.

Het conflict tussen Vodafone en Breedveld begon toen de laatste op zijn weblog Frontaal Naakt een boos artikel schreef over een slechte ervaring die hij had gehad met Vodafone. Het telecombedrijf bood hem een nieuw abonnement aan, maar nog voor Breedveld zijn nieuwe telefoon kreeg, werd zijn oude toestel onklaar gemaakt.

In zijn blogposting noemde Breedveld de naam van een medewerkster van het telecombedrijf die verantwoordelijk zou zijn geweest voor de problemen. Vodafone heeft Breedveld sinds augustus verscheidene malen verzocht om die naam te verwijderen.

Tot voor kort weigerde de weblogger gehoor te geven aan die verzoeken. “Ik laat me niet intimideren en ik denk niet dat Vodafone een zaak tegen mij rond krijgt”, schreef hij eind september nog. Inmiddels is Breedveld van gedachten veranderd. Wie de artikelen over Breedvelds vete met Vodafone wil bekijken, krijgt nu een foutmelding: ‘Object niet gevonden!’.

Ziekenhuisopname

Voor Vodafone is de stap van Breedveld echter onvoldoende. Het bedrijf zet de eerder aangekondigde rechtszaak tegen de weblogger gewoon door. De advocaten van Vodafone zijn er niet gerust op dat de artikelen definitief verwijderd blijven. “Bovendien hebben de acties van Breedveld ertoe geleid dat er medestanders zijn opgestaan die hetzelfde doen.” De advocaten menen dat de Vodafone-medewerkster deze ‘medestanders’ van Breedveld eenvoudiger kan aanpakken als de rechter Breedveld in het ongelijk stelt.

Aanvankelijk zou de zaak tegen Breedveld donderdagmiddag dienen bij de rechtbank in Den Haag. Omdat Breedveld vanwege een plotselinge ziekenhuisopname niet bij de zitting aanwezig kon zijn, besloot rechter E. van Rens de inhoudelijke behandeling van de zaak uit te stellen.

De raadsman van Breedveld zegde toe dat de blogger de Vodafone-berichten niet weer online zal zetten totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.