Fortuyndiscussie.nl offline na hackaanval

“Zaterdagmiddag steeg het bezoek aan de site explosief. Door het interview in de Volkskrant vertienvoudigde het aantal bezoekers”, aldus Richard van der Meulen van hostingprovider Mevershosting. “Zaterdagavond vond er bovendien een DoS-aanval plaats. Daarom is de site sinds zondag uit de lucht.”

Bij een DoS-aanval verzendt de hacker een groot aantal valse verzoeken om informatie naar een site. De servers bezwijken vervolgens onder de vele informatieaanvragen, waardoor ‘gewone’ bezoekers de site niet meer kunnen bereiken. De meeste hackers kijken neer op mensen die DoS-aanvallen uitvoeren. Internetters die dat doen, worden neerbuigend ‘script kiddies’ genoemd.

Pim Fortuyn ontketende zaterdag een rel door in een interview met de Volkskrant te pleiten voor het afschaffen van artikel 1 van de Grondwet (het verbod op discriminatie). Bovendien bepleitte de lijsttrekker van Leefbaar Nederland het sluiten van de grenzen voor asielzoekers. “Als ik het juridisch rond zou kunnen krijgen, dan zou ik gewoon zeggen: d’r komt geen islamiet meer binnen.”

Kwaad bloed

Na het bekend worden van dit nieuws, steeg het bezoek aan de site Fortuyndiscussie.nl explosief. Van der Meulen: “Fortuyn zegt regelmatig dingen die kwaad bloed zetten. Zo snel die man op tv is, komen de bezoekers. Dat zag je nu ook weer.”

“Veel mensen denken ten onrechte dat de site pro-Fortuyn is. Het is echter een onafhankelijk platform waar mensen hun mening kunnen uitwisselen over de uitspraken van Fortuyn.”

Mevershosting hoopt Fortuyndiscussie.nl ‘vandaag of morgen’ weer online te hebben. De site zal op een aparte server worden gezet, zodat meer bezoekers tegelijkertijd kunnen langskomen. Van der Meulen erkent dat tegen een eventuele nieuwe DoS-aanval niets kan worden gedaan. “Als een paar onverlaten de site willen platleggen, dan kun je dat uiteindelijk maar moeilijk voorkomen.”