Fansite FC Utrecht verwijdert foto ME’er

Op last van de voorzitter van FC Utrecht heeft de supportersvereniging de foto van de site Forza-Utreg.nl verwijderd, zo meldt het ANP. “Ik heb begrepen dat de ME’er nu onherkenbaar zal worden gemaakt op de foto”, zo stelt Elly Florax, woordvoerster van de Amsterdamse politie.

Op de site staat ook een brief die de jurist van de supportersvereniging eerder naar de Amsterdamse politie heeft verstuurd. In de brief vraagt de jurist om de persoonsgegevens van de agent.

De supportersvereniging van FC Utrecht wil een schadevergoeding van de ME’er. Volgens de supporters zou de betreffende agent in april 2002 verantwoordelijk zijn geweest voor het bevel om geweld te gebruiken tegen fans van FC Utrecht, die de wedstrijd Ajax – FC Utrecht wilden bezoeken.

De supporters van FC Utrecht werden nog voor aanvang van de wedstrijd terug de trein in gedreven. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen had opdracht gegeven om de supporters terug te sturen naar Utrecht in verband met kwetsende spreekkoren.

Bij de politieactie vielen rake klappen. Eind vorige week stelde de Amsterdamse commissie voor politieklachten een groep Utrecht-supporters in het gelijk die hadden geklaagd over buitensporig politiegeweld.

Voor de Amsterdamse politie is de publicatie van de foto geen reden om stappen te ondernemen tegen de makers van de site. “We beschouwen dit als een vervelend incident, maar nu de foto van de site is gehaald, is de zaak wat ons betreft afgehandeld”, zegt Florax.