Eigenaar Trotsopnederland.nl beraadt zich op bod Verdonk

Een bemiddelaar heeft woensdag namens Rita Verdonk een bod op het domein uitgebracht. “Ik heb gezegd dat ik nu geen besluit zal nemen”, aldus de eigenaar Raymond Hasselerharm, die op geen enkele manier is gelieerd aan de nieuwe partij van Verdonk. Hoe hoog het bod was en wanneer hij wel een besluit zal nemen over de eventuele verkoop van het adres, wil Hasselerharm niet kwijt. De woordvoerder van Verdonk reageerde woensdagmiddag niet op vragen over het domein.

Het domein Trotsopnederland.nl is volgens de gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) al in maart 2004 geregistreerd. Hasselerharm kocht de domeinnaam enkele maanden geleden voor ‘enkele duizenden euro’s’, zo laat hij desgevraagd vanuit Zuid-Afrika weten.

“We willen het domein gebruiken voor een multimediale koppeling aan een tv-serie rondom het thema ’trots op Nederland'”, stelt Hasselerharm. “Er ligt hiervoor een voorstel bij de omroep. Als de omroep afhaakt gaan we het concept mogelijk wel doorzetten, maar dan alleen voor internet.”

Bij welke omroep Hasselerharm het voorstel heeft ingediend, wil hij niet zeggen. “Dat is vertrouwelijk.” Op de site van Hasselerharms bedrijf World Report Media staan onder meer de Avro, Llink en CNBC Europe genoemd als partners/klanten.

CDA en VVD

Verdonk registreerde via het Rotterdamse bedrijf Mangrove wel het domein Trotsopnederland.com. De .eu-versie van Trots op Nederland is sinds woensdag in handen van Arjan van der Veen, een tegenstander van Verdonk. Die gebruikt het domein voor een ‘ludiek protest’ tegen de voormalige minister van Vreemdelingenzaken.

Het domein Ikbentrotsopnederland.nl leidt naar de site van het CDA. De christen-democraten gebruikten het motto ‘Ik ben trots op Nederland’ vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne. Het domein werd dan ook al ruim een jaar geleden geregistreerd. Het adres Trotsopnederland.tk redirect naar de site van de VVD.

Overigens komt het vaker voor dat politieke partijen niet beschikken over de meest voor de handliggende .nl-domeinnaam. Zo had de Lijst Pim Fortuijn nooit de beschikking over het domein lpf.nl. Op dat adres zijn al sinds jaar en dag ‘lekkere porno films’ te zien.