Dutch Bloggies voor beste weblogs

Hoewel enkele vooraanstaande weblogs onlangs het bijltje er bij neer gooiden, dijt het aantal Nederlandse weblogs (doorgaans een sterk persoonlijke webpagina met veel links) nog steeds gestaag uit. Daarom worden dit jaar voor de tweede keer de Dutch Bloggies uitgereikt. Lezers en makers kunnen bij deze verkiezingen hun favoriete weblog kiezen.

Onder meer Tonie van Ringelestijn (bekend van Tonie.net), Wim de Bie (bekend van ‘Van Kooten en De Bie’), shocklogger Electric Luna en de middelbare scholier Joost van Velthoven (‘Mijn Computertje‘) maken kans op een prijs.

De organisatoren van de Dutch Bloggies noemen de verkiezingen een ‘logisch gevolg van al het werk dat jaarlijks in alle weblogs wordt gestoken’. “Daar mag best een pluim voor uitgedeeld worden.”

In de eerste twee weken van januari mocht er worden genomineerd voor de Dutch Bloggies. “Bij elkaar hebben circa 200 mensen een nominatieformulier ingevuld, samen goed voor ongeveer zestig verschillende potentiële genomineerden”, aldus de organisatoren.

Hevigste zelfstemmer

Er zijn vijftien verschillende categorieën (variërend van ‘beste linkdumper’ tot ‘indrukwekkendste source code’). De vijftiende categorie heeft de organisatie zelf verzonnen: de ‘hevigste zelfstemmer’. “Die is er gekomen, omdat we merkten dat veel mensen flink op zichzelf aan het stemmen waren.”

Ook nu de nominatieronde is afgesloten en het echte stemmen is begonnen, blijkt de aandacht groot. “De eerste twee dagen hebben we al ruim 250 stemformulieren binnengekregen. Dat is absoluut boven verwachting.”

Wie de verkiezing organiseert, is onduidelijk. En dat willen de organisatoren ook graag zo houden. “Velen menen te weten wie er achter de DutchBloggies schuilgaan. Er doen dan ook verschillende namen de ronde, uiterst vermakelijk voor ons. We houden ons echter schuil.”

De uitslag wordt op 29 januari bekendgemaakt. Er is geen prijs aan de verkiezing verbonden.