Cracker Alphamega treft ook andere hoster

De schade bij The Hosting Company is groot, zegt Johan Hamstra van de hostingprovider. “De site van onze zakelijke tak, Original Europe, is compleet verdwenen en bij The Hosting Company staat alleen nog maar een onderhoudspagina online.”

Hoeveel klanten van The Hosting Company getroffen zijn, is onbekend. “Daarvan ben ik niet helemaal op de hoogte”, aldus Hamstra. Hoeveel klanten The Hosting Company heeft, wil Hamstra om ‘redenen van concurrentie’ niet zeggen, maar het gaat volgens hem om ‘duizenden klanten’.

De problemen zijn het gevolg van de hackinbraak die zaterdagavond bij de hostingprovider Alphamega plaatsvond. De verantwoordelijke cracker gooide alle websites die op de server stonden, weg. Hoewel Alphamega op zijn homepage stelt dat er elke 24 uur van alle sites een back-up op tape wordt gemaakt, bleek de meest recente back-up van januari te zijn.

Wsgate

The Hosting Company en Original Europe besteden de hosting volgens Hamstra uit aan Wsgate. Dit bedrijf zit volgens Hamstra niet in Nederland, maar in Engeland. Een korte zoektocht wijst echter uit dat het domein van Wsgate is geregistreerd op een adres in Valkenswaard.

Het blijkt hetzelfde adres als dat van Alphamega en ook het bij de registratie vermelde telefoonnummer behoort toe aan Alphamega.

De directie van Alphamega was niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Een medewerker van het bedrijf bevestigt wel de verbondenheid tussen Alphamega en Wsgate: Alphamega maakt gebruikt van de servers van Wsgate. Dat ook The Hosting Company gebruikmaakt van die servers ligt volgens de medewerker voor de hand. “Andere bedrijven kunnen onze producten verkopen als reseller.”