Afsluiting klanten Cistron Internet dreigt

Dat schrijft Ter Haar in een mededeling op de site van Cistron. Als de curator van Cistron Internet Services niet vandaag over de brug komt, trekt Ter Haar de stekker eruit. Voor de klanten van Cistron Internet Services betekent dit dat ‘de diensten zullen worden beperkt’.

Een eventuele stopzetting van de dienstverlening aan Cistron Internet Services heeft geen gevolgen voor de klanten van Cistron Dial-Up en Cistron Broadband.

Maandag werd bekend dat de Bredase internetaanbieder Concepts ICT het vorige week failliet verklaarde Cistron Internet Services heeft overgenomen. Ter Haar suggereert dat Concepts ICT een kat in de zak heeft gekocht.

Klantenbestand

“Feitelijk is het klantenbestand het enige bezit van Cistron Internet Services BV”, aldus Ter Haar op de site van Cistron. “De feitelijke diensten die Cistron Internet Services BV aan haar klanten verschaft, worden grotendeels door Cistron IP BV aan Cistron Internet Services BV geleverd.”

Cistron IP is nog altijd eigendom van Ter Haar. En die dreigt nu de dienstverlening aan Cistron Internet Services te staken. Als reden daarvoor voert Ter Haar aan dat Concepts ICT de kosten die Cistron IP maakt, niet vergoedt.

“Het komt er dus op neer dat Cistron IP BV al enkele weken opdraait voor de kosten van het instandhouden van de diensten van Cistron Internet Services BV. De opbrengsten, uw contributie, vloeien echter in de kas van Cistron Internet Services BV.”

Rechtszaak

Ter Haar wil niet zeggen hoeveel geld hij nog tegoed heeft van de curator en Concepts ICT. “Daarover doe ik geen uitspraak, maar we gaan niet voor een paar duizend euro zo’n drastische maatregel nemen.”

Joost van Amstel, aandeelhouder en bestuurder van Concepts ICT, spreekt tegen dat zijn bedrijf een kat in de zak heeft gekocht, zoals Ter Haar suggereert. “We hebben duidelijke afspraken met de curator gemaakt en we gaan niet betalen voor zaken die we niet geleverd krijgen.”

Van Amstel hekelt het optreden van Ter Haar. “Meneer Ter Haar richt steeds nieuwe bv-tjes op en brengt daar de activiteiten van failliete bv’s in onder. Er zijn echter duidelijke regels in Nederland voor faillissementen en die zitten niet zo in elkaar als Ter Haar nu te werk gaat. De curator zal daar dan ook hard tegen optreden. Een rechtszaak moet niet worden uitgesloten.”

De curator van Cistron Internet Services was niet bereikbaar voor commentaar.