Actie tegen ‘strenge’ datalimieten Chello

Het is COAX een doorn in het oog dat Chello de snelheid van zijn abonnementen flink heeft verhoogd, maar dat de datalimiet niet is meegegroeid. Integendeel: de downloadlimiet wordt steeds strakker gehandhaafd, stelt COAX.

“Wij zullen de druk op UPC de komende weken voortdurend opvoeren, totdat het inzicht daagt dat er op een open en eerlijke manier met klanten omgegaan moet worden”, stelt COAX krijgshaftig. Welke vorm de acties zullen krijgen, kon Hans Ronhaar van COAX maandagochtend nog niet zeggen.

Ronald van der Aart van Chello is verbaasd over de dadendrang van COAX. “De acties lijken me wat voorbarig. We waren al in overleg met COAX en wat ons betreft gaat dat gewoon door.”

Niet ongevoelig

COAX wil dat Chello afstapt van de huidige datalimieten. “Chello moet de datalimieten in ieder geval aanpassen aan de nieuwe snelheden”, meent Ronhaar.

Volgens COAX hanteert Chello nu een datalimiet van 10 GB voor Chello Light, 40 GB voor Chello Classic en 80 GB voor Chello Plus. Chello wil deze cijfers niet bevestigen. “Wij doen daar nooit uitspraken over, maar mensen kunnen natuurlijk prima meten wanneer hun verbinding wordt afgeknepen”, stelt Ronald van der Aart, woordvoerder van Chello.

Volgens Van der Aart is Chello ‘niet ongevoelig voor de wensen van klanten’. “We overwegen om de acceptable use policy aan te passen. Daarbij kijken we naar verschillende scenario’s.” Meer details daarover wil Van der Aart niet geven.

De woordvoerder wijst erop dat de klachten over de datalimieten afkomstig zijn van een relatief kleine groep Chello-gebruikers. “Daarmee wil ik het niet bagatelliseren, maar deze kleine groep verwacht meer dan Chello kan leveren en wat wenselijk is voor de rest van de gebruikers.”

Dondersgoed

COAX vindt ook dat Chello nieuwe klanten duidelijk moet informeren over de datalimieten. “Dat gebeurt nu niet”, zegt Ronhaar. “In de reclamecampagnes is daar niets over terug te vinden.

Van der Aart is het niet met de kritiek eens. “We geven duidelijk aan dat er sprake is van een acceptable use policy. Mensen weten dondersgoed wat dat inhoudt.”