KPN Mobile zegt 23.000 Nederlandse i-modeklanten te hebben. Aan het eind van dit jaar wil het bedrijf honderdduizend klanten hebben.
KPN Mobile heeft tot nu toe gemiddeld zo’n zesduizend nieuwe klanten per maand binnengehaald in Nederland. Als de groei zich in dit tempo doorzet, zal het bedrijf er moeilijk in slagen om het streefgetal van honderdduizend Nederlandse klanten te halen.
KPN Mobile is echter ‘vol vertrouwen’ dat het aantal van honderdduizend i-modeklanten aan het eind van dit jaar toch gehaald wordt. Al tekent woordvoerster Carla van Lomwel daar wel bij aan dat het bedrijf ‘niet focust op tussenstanden’.
Het uiteindelijke doel is om volgend jaar een miljoen gebruikers in Duitsland, Nederland en BelgiĆ« te hebben. “Daar blijven we aan vasthouden.” In Duitsland en Nederland zijn nu ruim honderdduizend i-modeklanten. In BelgiĆ« is i-mode nog niet van start gegaan. KPN Mobile is de dienst daar nu aan het testen.
Taxi’s
Er wordt volop geadverteerd voor i-mode. Op billboards, in paginagrote advertenties in de kranten die op i-mode beschikbaar zijn (Spits, De Telegraaf en de Volkskrant), op tv en op taxi’s wordt de dienst aangeprezen. Ook hebben veel telefoonwinkels een aparte zuil voor i-mode.
KPN Mobile hoopt op een vliegwieleffect, waarbij het aantal gebruikers van i-mode steeds sneller zal toenemen. “We verkopen nu meer toestellen dan toen we begonnen”, stelt Van Lomwel tevreden vast.
“Hoe meer klanten we hebben, hoe meer die ontwikkeling versterkt zal worden. Het is leuk als mensen die een i-modetoestel hebben, elkaar een linkje kunnen sturen of kunnen praten over welk lampje ze hebben.”
Opa
Volgens Van Lomwel bestaat er geen typische i-modegebruiker. “Mensen van tussen de 20 en 30 jaar en mannen zijn oververtegenwoordigd, maar i-mode richt zich niet op een bepaalde groep. Een opa van 81 van een collega van mij heeft ook zo’n toestel.”
De prijs van een i-modetoestel is inmiddels flink gedaald. Kostte het i-modetoestel bij introductie nog 199 euro, inmiddels gaat het apparaat voor 99 euro over de toonbank. Via sommige ‘partners’ van KPN Mobile, zoals de Volkskrant, heeft de consument zelfs al een toestel voor 69 euro.
De prijsverlaging is volgens Van Lomwel geen wanhoopsdaad. “Alles gaat gestaag door. Iedereen heeft het over i-mode en wij doen het. Als je in Nederland je nek uitsteekt, loop je altijd de kans dat die wordt afgehakt. Maar wij zijn niet bang om afgerekend te worden.”